Shiatsu

Shiatsu is al meer dan 3000 jaar oud en gebaseerd op de kennis over anatomie en fysiologie. Letterlijk vertaalt betekend shiatsu 'Drukken met je duimen'. Je kunt daarom ook spreken van acupressuur.

Oorspronkelijk is shiatsu ontwikkeld om ziektes en problemen te voorkomen. Het is een massagetherapie die tot de oosterse geneeskunst behoort. Door middel van druk op de huid met de duimen, vingers, en zelfs de elleboog kunnen de energiebanen die door het lichaam lopen worden gestimuleerd om de energetische balans in het lichaam te herstellen.

Shiatsu is een vorm van natuurgeneeskunde, waarbij gekeken wordt naar de oorzaak van problemen en ziektes. De massages zijn zowel therapeutisch als preventief. Ze zorgen voor ontspanning, soepele spieren en gewrichten.

Het voorkomt en vermindert rug-, nek-, schouder- en knieklachten, vermindert chronische hoofdpijn/migraine, verbetert je lichaamsbewustzijn, je energiebalans, je houding, de werking van je organen, en je afweersysteem.
Ook rsi, darmklachten, burnout en overgangsklachten, vermoeidheid, duizeligheid en slapeloosheid kunnen met shiatsu worden behandeld.Samenvattend bevordert shiatsu het zelfgenezend vermogen van het lichaam en vitaliseert en ontspant het lichaam en geest.

Samenvattend bevordert shiatsu het zelfgenezend vermogen van het lichaam en vitaliseert en ontspant het lichaam en geest.